1. Turer hvor padlestart ikke er klubbhuset

Hovedregelen er at utgangspunktet for padlingen av klubbkajakkene skal være klubbhuset. Turer hvor du benytter klubbens kajakker, hvor padlestart ikke er klubbhuset, skal være avklart med båthussjef før du tar deg til rette. Lånet skal skrives inn i turprotokollen med en blyantnotis med hvor du drar og når du regner med å komme tilbake på forhånd. NB: Sørg for at blyantnotisen ikke gir feilaktig inntrykk av at turen allerede er fullført. Ved tilbakekomst skal så det blyantskrevne viskes ut og erstattes med de faktiske tidspunkt og destinasjoner innført med kulepenn. Sørg for at kajakkene fraktes forsvarlig. Har du ikke kajakkstativ, bruk skumgummi eller lignende mellom kajakk og takstativ.

2. Uorganiserte turer over flere dager
Ønsker du å låne kajakken til uorganiserte turer over flere dager, kan det gis tillatelse til dette dersom vi har kajakkapasitet god nok til å avse en kajakk over et lengre tidsrom. Det skal innhentes tillatelse til lånet fra båthussjef på forhånd. Skriv deg inn i turprotokollen med en blyantnotis med hvor du drar og når du regner med å komme tilbake på forhånd. NB: Sørg for at blyantnotisen ikke gir feilaktig inntrykk av at turen allerede er fullført. Før så korrekt inn de faktiske tidspunkt og destinasjoner med kulepenn ved tilbakekomst.

3. Introduksjonspadling for familie, venner og kjente

Erfarne, kursede medlemmer over 18 år kan introdusere ytterligere familiemedlemmer (som er inkludert i familiemedlemskapet), venner og kjente for HKK og padlingens gleder («erfaren og kurset» = minst et halvt år som medlem i klubben, minst 40 timers padleerfaring siste tiden (fortrinnsvis i havkajakk), padle- og opplæringsmessig habil og NPF Nybegynnerkurs/Grunnkurs Hav).

Også venner og kjente kan gis en prøvetur i kajakkene våre, men da all padling sliter på vårt felles utstyr ønsker vi at «gratispadlingen» for venner og kjente begrenses til én gang for det enkelte ikke-medlem. Gir padleturen mersmak henvises de/n nye til klubbens kurs for opplæring og innmelding. Familiemedlemmer (som faller under kategorien familiemedlemskap) uten kurs kan tillates å padle flere ganger, men kun i følge med de/den av familiemedlemmene som har kurs, er erfaren og over 18 år.

Tar du med utrente/ukursede padlere: Husk å ivareta sikkerheten i henhold til klubbens regelverk, og vær sikker på at du mestrer å hjelpe og instruere nybegynneren hensiktsmessig i enhver situasjon. Ta derfor aldri med deg flere enn du i en krisesituasjon vet at du kan hjelpe. Dvs. én, maks to, nye padlere.

oee9