Haugesund Kajakklubb holder kurs som følger Norsk Padleforbunds våttkortstige for hav.

Påmeldingsfrist for alle kurs er vanligvis en uke før kursstart. Etter at fristen har gått ut kan du sende epost til kontaktpersonen for kurset – som du finner inne på påmeldingssiden for det aktuelle kurset – for å høre om det fortsatt er plass og mulighet til å melde seg på.

Alle som skal delta på kurs må lese og sette seg inn i klubbreglene.

Kurs 2024

Kunne ikke laste inn kursoversikt

Prisliste finner du her.

Gavekort

Du kan også gi bort kurs som gave.

Klikk her for å kjøpe gavekort på Grunnkurs Hav!

Klikk «last ned» for å skrive ut en mal for gavekortet du skal gi bort, husk å føre på referansenummer du får oppgitt på epost etter bestillingen!

Kurs som kommer og settes opp fortløpende er:

Havkajakk

Havkajakk er det folk flest forbinder med kajakk. Haugesund Kajakklubb, med sin tilknytting til havet, består i hovedsak av medlemmer som padler havkajakk. Klubben har også en godt utvalg av havkajakker som kan disponeres av klubbens medlemmer.

Grunnkurs Hav

Dette er det første obligatoriske kurset i våttkortstigen. Her lærer du grunnleggende teknikker for å kunne padle trygt og sikkert.

Det blir en grundig innføring i redningsteknikker og turplanlegging. Obligatorisk kurs for å kunne benytte klubbens utstyr!

På dette kurset anbefaler vi tørrdrakt, og våtdrakt som en god nummer to, og minner om at en må være kledd for vanntemperaturen.

Teknikkurs Hav

Kurset som utvikler padleteknikken og gir en ny dimensjon til padlingen din. Anbefales for alle som vil et steg videre og erfare at manøvrering av en havkajakk kan gjøres både mer effektivt og morsommere.

Deltakelse krever gjennomført Grunnkurs Hav.

Aktivitetslederkurs Hav

Deltakeren lærer å lære bort padleteknikker og å lede grupper på vannet. Etter endt aktivitetslederkurs kan utøveren planlegge og gjennomføre introduksjons- og grunnkurs, samt klubbturer i kjent og skjermet farvann.

Deltakelse krever gjennomført Teknikkurs Hav.

Send en epost til klubben hvis du er interessert i aktivitetslederkurs, hvis det ikke er oppført noen datoer.

Surfski

Surfski har sin opprinnelse som konkurransebåter for lange løp på havet der hensikten er å benytte store dønninger til å surfe lengre strekninger. Haugesund Kajakklubb har en treningsgruppe som bruker Surfski hver mandag. I denne kajakktypen sitter man «oppå» kajakken og ikke nedi.

Grunnkurs Surfski

Deltageren introduseres til surfskien og utstyret. Etter endt kurs har deltageren gjennom praktisk øvelse lært å bruke surfski, åre, sikkerhetsline og vest.

Teknikkurs Surfski

Her lærer du mer om teknikk, taktikk, sikkerhet og treningsmetoder.

Deltagelse krever gjennomført Grunnkurs Surfski.

Avmeldingsregler

  • Avmelding senest 14 dager før kurstart: Full refusjon minus ekspedisjonsgebyr kr. 200.
  • Avmelding senest 7 dager før kursstart: 50% refusjon minus ekspedisjonsgebyr kr. 200.
  • Avmelding mindre enn 7 dager før kursstart, samt manglende fremmøte: Ingen refusjon
  • Avmelding p.g.a. dokumenterbar sykdom, ulykke, dødsfall etc.: Full refusjon minus ekspedisjonsgebyr kr. 200.
  • Avbrutt kurs p.g.a. dokumenterbar sykdom, ulykke, dødsfall etc: Tilbud om å fortsette kurset ved en senere anledning, men man må takke ja til minst et av kursene som holdes i neste runde (dvs. avbrudd om våren må fortsettes om høsten og avbrudd om høsten må fortsettes om våren).
  • Avbrutt kurs uten gyldig grunn: Ingen refusjon eller tilbud.